Tematikus majális körkép 2018
Írta:

Tematikus majális körkép 2018

Programajánló majálisra, avagy mit csináljunk május elsején

 

Soha nem szeretjük annyira a munkát, mint a munkaszüneti nap május elsején. Ezen a napon és a hosszúhétvégén megszámlálhatatlan mennyiségű majális rendezvénnyel találkozhatunk, de most azokat gyűjtöttük össze, amik a sör-virsli-lufiállatka háromszögön kívül valami mást is tudnak.

 

1.              Jógamajális a Margitszigeti Nagyréten

Nincs is annál jobb, mint szabadban, napfényben jógázni. Ha egy kicsit is érzel affinitást ehhez a sporthoz, akkor itt a legjobb alkalom, hogy kipróbáld. 10:00 órától 108 Napüdvözlettel köszöntheted a májust, majd 11:00 órakor kezdődik egy Astanga jógaóra. Hozhattok magatokkal némi elemózsiát, amit beszélgetős piknik keretében el lehet fogyasztani a gyakorlás után. A Nagyrét közepe körül van egy platánfa, ez a jógázók “szokott helye”, most is itt kell majd keresni a programot.

 

2.              Szentendrei Sörmajális

A sör itt nyilván adott, ám szerencsére a klasszikus bóvli helyett minőségi nedűvel várnak. A tavalyi koncepciót követve, az immár hagyománnyá vált és nagy népszerűségnek örvendő Sörfesztivált és Május Elsejét összekötve SÖRMAJÁLIST rendez a város. A négy nap alatt koncertek – köztük Kiscsillag, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Maszkura és a Tücsökraj, Blahalousiana, Fish! –  könnyűzenei tehetségkutató verseny, sörkülönlegességek, gasztronómiai élmények, utcabál, gyermekprogramok várják a látogatókat.

 

3.              Egri Csillag Weekend

Egerben a hosszúhétvége 3 szóban írható le: Bor. Gasztronómia. Fesztivál. Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre az Egri Csillag Weekend, ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú Egri Csillagjukat. 4 napon keresztül 13 borászat, 11 Food Truck kínálatából válogathatsz és 14 koncert vár a Dobó téren.

 

4.              Sportmajális Székesfehérváron

Még egy sportos majálist ajánlunk: Székesfehérváron nem veszik félvállról az ünneplést. A május elsejét itt nemcsak énekszó és tánc köszönti, hanem rengeteg sport is. A felvonuló egyesületek látványos bemutatókkal készülnek, és nem mindennapi versenyekkel is várnak, ahol profik és kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek. Ez a nap a mozgásé, a sporté, a szórakozásé és természetesen a kikapcsolódásé.

 

5.              BorZsongás Fesztivál, Villány

Villánytól nem is várunk mást, mint egy remek, bor tematikájú hétvégét, amit a program alapján teljesítenek is majd. Lesznek dűlő- és pincetúrák futva, sétálva, két keréken vagy traktoron; valamint villányi borok ételkülönlegességekkel társítva, és még a halnapok is belefér a hétvégébe. Meg persze olyan hagyományosabb dolgokra is számíthatunk, mint a májusfaállítás, jazz, alternatív rock, akusztikus koncertek, kézműves műhelyek, gyermekprogramok.

 

+1: Balatoni évadnyitó és Majális, Keszthely

El sem hisszük, de végre hivatalosan is elindul a balatoni szezon. Bár persze télen is lehet élvezni a tó hangulatát, ezen a hétvégén hivatalosan is megnyílik a szezon. Minden nap utcabál, gyerekprogramok, és akár már ki is hajózhatunk a kék vízre. Ahoy!

  • 756 2018. április 27 Belföld 2018. április 27.

    Facebook Comments