Itt a Szabihíd film: így élveztük tavaly a lezárt Szabadság hidat
Írta:

Itt a Szabihíd film: így élveztük tavaly a lezárt Szabadság hidat

Piknik, bábműsor, koncertek, tánc, grillezés, jóga, festőkurzus… A negyedórás videó visszarepít a tavaly nyárba és megmutatja, milyen lesz az idei.

 

Idén is jó esély van rá, hogy folytatódik a Szabihíd, az a nyári rendezvénysorozat, amikor hétvégékre lezárják a Szabadság hidat és a gyalogosok vehetik birtokba. A kezdeményezés két éve indult, akkor még teljesen spontán módon: felújítási munkálatok miatt egész nyárra kitiltották az autókat és a villamosokat a hídról, a gyalogosok pedig gyorsan elfoglalták a felszabadult hidat. Ennek a nyárnak akkora sikere lett, hogy tavaly már a direkt e miatt a rendezvénysorozat miatt zárták le a hidat 4 hétvégére, és ha minden jól megy, idén sem lesz ez másként. A Valyo Egyesület már javában tárgyal a fővárossal arról, hogy idén is megtarthassák a Szabihíd hétvégéket, vagyis hogy több hétvégére lezárhassák a Szabadság hidat a forgalom elől.

A projekt egyik főszervezője, Tömör Miklós Indexnek az is elárulta: eddig pozitívak a visszajelzések a főváros részéről, így remélik, hogy még tavasszal döntés születik a 2018-as Szabihíd dátumairól. Tömör azt is hozzátette: idén egy új lehetőségen is gondolkoznak: „Szeretnék, ha idén is legalább négy hétvégére megnyílna a híd, illetve egy hétvégén azt is kipróbálnák, hogyan működne az egész, ha megmaradna villamosforgalom, 10 km/órás sebességkorlátozással.”

Addig is a szervezők közzétették a tavalyi alkalmakról készített videót, ami nem csak remek hangulatfestő film lett, de a színfalak mögé is betekintést nyújt. Szó esik az egész ötlet születéséről, illetve a városvezetéssel való egyeztetésről is. Íme az elkészült kisfilm, ahol felidézhetjük a piknikhangulatot, a különböző kulturális programokat, és ha egy kis szerencsénk van, még önmagunkat is kiszúrhatjuk:

  • 1003 2018. április 30 Belföld 2018. április 30.

    Facebook Comments