Ez az 5 legbüdösebb dolog a lakásban – azt is mutatjuk, hogy szüntetheted meg a szagokat
Írta:

Ez az 5 legbüdösebb dolog a lakásban – azt is mutatjuk, hogy szüntetheted meg a szagokat

Iszonyúan kellemetlen, de szerencsére van megoldás.

 

Megvan az az érzés, amikor belépsz a lakásba és orrbavág valami büdös? Ilyenkor elkezdjük végignézni az otthonunkat, hogy mi romolhatott meg, vagy miről feledkeztünk el, ám nem mindig találjuk meg az egyértelmű bűnöst. Kollégáinkkal most megszavaztuk, hogy melyek a leggyakoribb bűnösök, amiben azonosítani szoktuk a bűz forrását. Íme:

Szemetes

Nyilvánvaló és szomorú igazság, hogy a lakás egyik legbüdösebb része a szemetes körüli tér. Hiába visszük le egy-két naponta a kukát, hiába fertőtlenítjük rendszeresen, elég egy rothadó gyümölcs, vagy a húsról levágott darabok, és következő nap igen kellemetlen szagokra érünk haza a munkából.

Állatok

Lelkes kutyagazdiként még véletlenül sem az állattartásra akarunk beszólni, hiszen egy tisztán és gondozottan tartott állat nem büdös (bár az ázottkutya szag sokunk rémálma), ám az étel, amit esznek… Nem tudom, ki hogy van vele, a zacskós kutya és macskakajánál kevés büdösebb dolog van, ráadásul ha ez az étel jópár órát eltölt a kistálban, akkor az egész lakásban érződni fog a szaga. Meg hát legyünk őszinték. Nem akármilyeneket tudnak eregetni a kiskedvencek….

Szőnyeg

Ritkán szagolgatjuk közelről a szőnyeget, ám az a helyzet, hogy bizony a rendszeres porszívózás nem elég. (Pláne ha állat is van.) Valószínűleg nincs ember, aki még ne ejtett volna gyümölcsöt, tésztát a szőnyegre, vagy ne öntené ki időnként az üdítőt és a levest. Ezért aztán néha kénytelen kelletlen elvisszük tisztítóba, ám ha egyre gyakrabban megmagyarázhatatlan rossz levegő terjed a lakásban amikor hazajössz, akkor gyanakodhatsz: túl rég volt ilyen alkalom.

Cipők

És persze a cipősszekrény. Tagadhatjuk, de az az igazság, hogy minden cipőnek van egy szaga. Ez nagyban függ persze attól, hogy a cipő tulajdonosának a lába mennyire izzadós, hogy mennyire minőségi a cipő és hogy milyen rendszeresen tisztítjuk a lábbeliket, de a rózsaillat így is viszonylag ritkán jut eszünkbe a topánokról. A cipősszekrényről nem is beszélve, ahol mindez halmozottan jelentkezik.

Konyha

Ha rendszeresen főzöl, akkor valószínűleg már beletörődtél az állandó ételszagba, de még ha nem vagy egy konyhatündér, akkor is ismerős lehet a konyhából terjedő kajaszag. Annyi gyümölcs vagy zöldség mindig mindenkinél van, ami elkezdhet romlani, ugyanígy maradék kaja is mindig férkőzik valahogy a hűtőbe.

Na de akkor mi a megoldás? A rendszeres és alapos takarítás valamit a gyakori szellőztetés mellett érdemes még valamit bevetni. Ez a bambusz-szén, ami nagyszerű légszűrő tulajdonságokkal rendelkezik, segít kiszűrni a levegőből az különböző baktériumokat, kórokozókat és egyéb beltéri légszennyező anyagokat, így a bio szagtalanítás remek eszköze. Idehaza Hiilibag néven kapható ilyen termék, cuki és teljesen természetes lenzsákba csomagolva.  Rakhatod bárhova: hűtőbe, autóba, edzőtáskába, cipőbe, cipősszekrénybe, gardróbba, fürdőszobába, kisállat mellé, szemetes mellé, ablakba… A tisztításához pedig elég 3 havonta kitenni, napfényre és hagyni szellőzni 3-4 óráig, majd helyezd vissza a kívánt helyre.

A Hiilibagről itt találsz további információt: http://www.hiilibag.hu/

  • 1581 2018. november 02 Életmód 2018. november 02.

    Facebook Comments