3 ok, amiért mindenképp nézd meg a Bohém rapszódiát
Írta:

3 ok, amiért mindenképp nézd meg a Bohém rapszódiát

Fantasztikus filmélmény, nem csak Queen rajongóknak.

 

Nehéz csupán három dolgot kiemelni, miért érdemes mindenképp megnézni a Queen zenekar történetét, illetve Freddie Mercury életútját bemutató Bohém rapszódia című filmet, mert órákat tudnék róla áradozni, de a terjedelmi korlátok miatt meg kell próbálkoznom ezzel a három ponttal.

 

1. A történet: mint az fent már szerepelt, a sztori a Queen zenekar története, illetve Freddie Mercury élete, sikerhez vezető útja, betegsége köré összpontosul. Remekül lett megírva, megrendezve, szép kerek minden, és a csúcspont is nagyszerűen lett eltalálva – ennyit elárulok, hogy az 1985-ös Live Aid koncert az.

 

2. A színészek: Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor) és Joseph Mazzello (John Deacon) elképesztő alakítása mellett muszáj kiemelni a Freddie Mercury-t megformáló

Rami Maleket. Zenész barátaim, akikkel a filmet néztem, egyhangú döntéssel Oscarra jelölnék.

 

3. A zenék és a Queen koncertek világa: egész életemben szerettem volna eljutni egy Queen-koncertre, de ahhoz néhány évtizeddel előbb kellett volna születnem, lehetőleg egy másik, tőlünk sokkal nyugatabbra lévő országban. ;) Maradnak hát a tribute bulik, amelyek valamelyest megidézik a Queen koncertjeit, azok hangulatát – a Crazy Little Queen zenekar például szuper, de a többieket is érdemes feltérképezni ;) –, de valahogy mindig hiányzott valami. Az a plusz, amit Freddie és a Queen sok-sok ezer ember előtt tudott átadni. Mondjuk az 1985-ös Live Aid koncerten, a Wembley-ben. Ezt az élményt hozta el számomra a Bohém rapszódia film, és szó szerint elsírtam magam az örömtől, mert néhány percig úgy éreztem, tényleg teljesült az az álmom, amit lehetetlennek hittem.

 

Ha még mindig bizonytalan vagy, érdemes-e ezt a filmet moziban nézni, akkor íme, a trailer – ennél a film még százszor jobb! ;)

  • 446 2018. november 05 Belföld 2018. november 05.

    Facebook Comments