Változás a pesti rakparton
Írta:

Változás a pesti rakparton

Az id. Antall József rakparton, az Olimpia park közelében változások várhatók a parkolásban – az autósok nem örülnek majd, a turisták viszont valószínűleg igen. 

Már megkezdődtek a munkálatok az id. Antall József rakparton: a BKK Közút Zrt. az Olimpia park közelében Hop on – Hop off városnéző buszmegállót és turistabusz megállót alakít ki.

 

Megszűnnek továbbá a parkolóhelyek az Olimpiai park mentén a rakparton, a támfal mellett, illetve onnan északra, továbbá nem lesznek parkoló-automaták, sem taxiállomások. Lesz viszont két új autóbuszöböl, parkolóhely turistabuszoknak és egy rövid szervizút is. A rakparton kétszer egy sávos lesz az út, 3,5 méter széles sávokkal.

 

A munkálatok után könnyebben megközelíthető lesz a Kossuth tér a turistáknak. A helyszínen egy új gyalogátkelő középzsigetet is építenek, amivel pedig a Duna-partra lejutást könnyítik meg a gyalogosnak.

 

Érdekesség, hogy az átépítési munkák során a BKK Közút 800 négyzetméternyi aszfaltburkolatú járdát, valamint 390 méternyi kiemelt szegélyt épít. Az építési területen 2800 négyzetméternyi útpálya kap új, megerősített aszfaltburkolatot. A munkálatok már elkezdődtek, és a tervek szerint március 13-ig tartanak.

  • 1974 2015. március 07 Belföld 2015. március 07.

    Facebook Comments