Ráday Fesztivál 2015

Ráday Fesztivál 2015

Mondhatnánk, hogy pezsgő kulturális programoktól lesz hangos a Ráday utca szeptember utolsó hétvégéjén, de mivel ez minden más napra is igaz, csak annyit mondunk: szeptember 26-27 hivatalosan is a Ráday utca hétvégéje.

 

Budapesten ősszel sincs vége a fesztiválszezonnak! A sok gasztrofesztivál közül most ki szeretnénk emelni egyet, ami nem (csak) gasztro, viszont annál érdekesebb. Ez a Ráday fesztivál, amikor a Ráday utca ismét megtelik zenével és kultúrával. Az eleve nyüzsgő utcában most rengeteg extra program is vár. Lesz szervezett séta a Belső Ferencvároson keresztül és vörös szőnyeggé válik a Ráday utca a művészeti szakközépiskolák divatbemutatója alatt: a látványos, zenés, koreografált karneváli eseményt kosztümös felvonulás teszi még izgalmasabbá.

Zene fronton gitár ünneppel készülnek a szervezők, amit a Nemzetközi Gitár Egyetemmel közösen rendeznek meg, és ami elég erősnek ígérkezik. A cél egyfajta „szabad gitáregyetem” létrehozása, ahol évente egy alkalommal összegyűlhetnek a gitár játékosok, a hangszer, és a gitárzene szerelmesei meg persze a „mesterek”, mi többiek pedig élvezhetjük a játékukat.

De lesz terített asztalok versenye, ahol az utca éttermei, kávézói, boltjai versengenek a Legszebb teríték címért, Nagy Agapé, ami egy délelőtti szentmisét jelent, majd a plébániai közösség családias „falunapot” tart bográcsozással, zenével, gyermekprogramokkal, és lesz a mostanában olyan népszerű open mic is: azaz olyan közös, színes performanszok ahol a közönség és szinte bárki birtokba veheti a színpadot.

  • 1775 2015. szeptember 16 Események 2015. szeptember 16.

    Facebook Comments