Akár a Télapót, akár a karácsonyt várjuk, mindenképp érdemes megsütni ezt a rénszarvasos sütit. Egyszerű és nagyszerű! Már mondjuk is a hozzávalókat.
A bevált ételek és kedvenc sütemények mellett a legtöbben szeretünk olykor valami újdonságot is tenni az asztalra, hogy meglepjük szeretteinket. Nincs ez másképp a Mikulásra, vagy a karácsonyra várva sem, sőt, talán ilyenkor böngésszük a leglelkesebben a különféle gasztroblogokat és receptekkel foglalkozó internetes oldalakat, hátha találunk valami finomat – pluszpont, ha még egyszerű is elkészíteni, és a legkisebbek is beszállhatnak a konyhai mókába.
fotó:http://4.bp.blogspot.com/
A most következő rénszarvasos sütirecept igazi „minden az egyben”, hiszen egyszerű, nagyszerű, és gyerekekkel is igazi szórakozás az elkészítése. A hozzávalók: 1 tojás, 1 normál kocka margarin fele, 125 gramm porcukor, 250 gramm liszt, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, franciadrazsé, olvasztott étcsokoládé vagy cukormáz.
Az elkészítése sem bonyolult: egy tálba először a száraz összetevőket tesszük bele, majd hozzáadjuk a többit. Összegyúrjuk, a tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk kis körformákra, majd tepsibe, sütőpapírra tesszük és készre sütjük. A színe és az illata elárulja majd, mikor van készen. A díszítés igazi családi móka, amit a gyerekek is imádnak. A kóstolót pedig az egész család várja majd!
Videó: