Húsvéti programok 2017
Írta:

Húsvéti programok 2017

Mutatjuk, hol töltsd a négy naposra duzzadt hosszúhétvégét.

 

A Húsvét hagyományosan a legnagyobb keresztény ünnep, ám mára sokkal inkább szól a színes tojásoktól, a csokinyulakról és az állatsimogatásról. Ha szeretnéd valami érdekesebb, vagy házon kívüli programmal is feldobni az ünnepet, akkor számtalan hagyományőrző program közül választhatsz, de ha csak nyuszit szeretnénk simogatni, arra is megvan a megfelelő hely.

A Szentendrei Skanzen évről évre az egyik legjobb húsvéti programsorozattal vár. Itt tájegységenként ismerhetjük meg a különböző húsvéti szokásokat, például, hogy hol viszik be a házba a barkát és hol hagyják a tornácon, és természetesen tojást festeni, nyuszit simogatni és locsolkodni is lehet.

7925-szentendrei-skanzen-programok-2014-1416602971

A hollókői húsvétolás szintén klasszikusnak számító program. Húsvétkor az itt élő emberek magukra öltik híres, színpompás népviseletüket, és életre keltik a magyar húsvéti szokások legjavát. Az Ófalu parasztházai gazdag folklórprogrammal várnak.

holloko1

Húsvét a Városligetben: A budapestiek se keseredjenek el! Bár a fővárosban nincs egy nagy össznépi ünnepség, viszont a város számtalan pontján lesz tojásfestés és nyuszisimogató. Például a Városliget egyik éttermében, az Állatkeben, vagy a Kincsem Parkban is.

 

 

  • 1013 2017. április 12 Kultúra 2017. április 12.

    Facebook Comments