Szabi, a pék a világ 50 legjobb pizzamestere közé került Pármában, a 26. pizzakészítő világbajnokságon.
Nagy büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy immár pizzakészítésben is képviseltetjük magunkat a világ élvonalában, ugyanis Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico atyja a top 50-ben végzett a világ legfontosabb pizzás megmérettetésén.
Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik: Szabi, a pék 38 ország 730 indulója közül lett 48. a pármai világbajnokságon. A pizzakészítők olyan kategóriákban versenyeztek, mint például nápolyi típusú, klasszikus, gluténmentes, serpenyős, óriás és szabad stílus. Szabolcs a lapáttal készítendő kategóriában indult: egy mangalicasonkás-spárgás pizzával nyűgözte le a zsűrit.
A kőszegi háromgyerekes családapa mellett – aki március óta a „Magyarország legjobb pékje” titulus büszke birtokosa is – zömében persze olaszok remekeltek a versenyen, de számunkra meglepő módon szép eredményeket értek el a japánok is.
Forrás: https://welovebudapest.com/