Meglepő kreációk közt diadalmaskodott ez a fagyi, te megkóstolnád?
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is az év fagyiját kereste, a versenyt május közepén rendezték meg, méghozzá Szegeden, a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltja vett részt, amiket szakmai és közönség zsűri pontozott négy kategóriában.
Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.
A győztes szakember a gyenesdiási Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta lett, aki bazsalikomos málna fagyijával nyűgözött le mindenkit – a finomság pillanatok alatt el is fogyott. Renátát egyébként még három másik kategóriában is kitüntettek, a többi között az övé lett a Kézműves Fagylalt Nívódíj is.
A versenyen egyébként elég érdekes kreációk indultak, ezek közül díjat kapott többek közt a kesudió datolyalekvárral fagylalt, illetve a „homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral” ízű édesség is.
Emlékszel?
Ha neked is ismerős Somogyi Renáta és a Bringatanya fagylaltműhely, az nem véletlen, mert tavaly is szerepeltek a hírekben: mi is megírtuk, hogy Renáta il mio cioccolato, vagyis „az én csokoládém” nevű kreációja második lett a fagylaltkészítő EB-n, és ez a finomság képviselte hazánkat a világversenyen is.