Mit csinálj, ha már mindent megcsináltál otthon?
Írta:

Mit csinálj, ha már mindent megcsináltál otthon?

Ha az otthon töltött hetek alatt úgy érzed, már mindent megcsináltál, és lassan kikészülsz, akkor jöhetnek a vészforgatókönyvek. Mutatjuk, kollégáink mivel töltik el ezeket a heteket.

 

 

Emlékeztek, amikor még valódi filmre fényképeztünk, és rendszeresen elő kellett hívatni a családi albumba a képeket? A szüleink még jól meggondolták, hogy elkattintsák-e a fényképezőt, de még 10 évvel ezelőtt is teljesen általános volt, hogy leadtuk előhívatni a digitális fényképezőgép legjobb képeit. Aztán az okosmobilok elterjedésével ez a szokás kikopott, pedig teljesen más hangulata van papír alapú képeket böngészni. Én éppen ezért ezt a karantén időszakot arra használom ki, hogy átnézem az elmúlt évek felhőben tárolt képeit (te jó ég, több tízezer van!), és évenként kiválogatott maximum 50 képet, amit elő fogok hívatni. Ezzel nyár végééig nagyjából meg is vagyok…

Aztán ott vannak azok a nemszeretem, otthoni munkák, amiket mindig halogat az ember. Itt most a szekrény aljába besuvasztott dobozokra, a garázsba száműzött nemtudommikre gondolok, amikhez évek óta nem nyúltál, de néha eszedbe jut, hogy egyszer majd át kéne nézni a tartalmát és kidobálni, ami már nem kell belőle. Ennél jobb alkalom sose lesz! Selejtezd ki a garázst vagy a padlást, szabadulj meg mindentől, amire már nincs szükséged. Nézd át a ruhákat és a cipőket is!

 

Végezd el a láthatatlan javításokat a házon. Ide tartozik minden olyan apróság, ami nem is zavaró igazán, ezért hónapokig is halogatjuk, mint egy nyikorgó ajtó, a függönymosás, a küszöbök kifényesítése, vagy például a lakás jó levegőjének biztosítása. Erre a legutóbbira jóformán csak akkor gondolunk, amikor épp nagyon büdös árad a kukából, pedig a mindennapokban is sokat tehetünk az otthoni jó levegőért egy légszűrővel. Az olyan természetes megoldások, mint a bambusz szénnel töltött Hiilibag sokáig biztosítják a lakás jó levegőjét, és még áramot sem fogyasztanak.

 

Te mit fogsz megcsinálni biztosan a következő hetekben, hónapokban?

  • 499 2020. április 17 Életmód 2020. április 17.

    Facebook Comments