Budapesti pincében terem az éttermi saláta
Írta:

Budapesti pincében terem az éttermi saláta

Különleges magyar startup teszi zöldebbé a világot.

 

 

A környezetvédelem kétség kívül a 21. század nagy problémája. Fogyasszunk kevesebbet, fogyasszunk hazait, próbáljuk lejjebb adni a luxus igényeinket, hogy megmentsük a bolygót… Egyszerű fogyasztóként mégis igen keveset tehetünk, de amikor cégszintű megoldásról hallunk, az mindig felcsigázza az érdeklődésünket. Ilyen a magyar bedrock.farm is, ami belvárosi termelőházakból látja el zöldségekkel Budapest egyes éttermeit.

 

„Budapest közel háromezer étteremnek ad otthont, melyből a top 300 éves szinten közel 4 milliárd forintot fordít növényi eredetű alapanyagok beszerzésére. Mindegyik minőségi étterem sikere és fennmaradása egy perfekcionista, kreatív, ambiciózus séf döntéseitől és kemény munkájától függ. Mi a bedrocknál nekik biztosítunk tápláló leveles zöldeket, fűszernövényeket és mikrozöldeket az év minden napján, szezontól és időjárástól függetlenül. Tesszük mindezt az éttermektől pár utcára lévő, belvárosi lakás méretű pincékben kialakított kontrollált környezetű termesztőházainkban.” – mesélte a szeretlekmagyarorszag.hu-nak az egyik alapító, Szűcs Endre.

 

Ez bár elsőre furcsának hangzik, jobban belegondolva olyan ötlet, ami kicsiben a világ egyik legsúlyosabb kérdésére ad választ: az élelmezésre. Nevezetesen, hogy nem kell a friss zöldséget megyéken, országokon átutaztatni, illetve hogy olyan helyeken is megoldhatóvá teszi a növénytermesztést, ahol eddig lehetetlennek tűnt.

 

A bedrockosok magukat városi farmereknek nevezik, és a céljuk, hogy demokratizálják az élelmiszer-termelést, mi pedig szívből drukkolunk nekik. Te mit szólnál egy ilyen belvárosi termelőházhoz a közeledben?

  • 540 2020. május 21 Belföld 2020. május 21.

    Facebook Comments