A 2020-as évi Budapest desszertjének már a neve is ínycsiklandóan hangzik: körtés karamell mousse, méghozzá a Szamos Marcipán „tolmácsolásában”.
Idén már harmadszor kereste Budapest desszertjét a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség, és a Szamos Marcipán körtés karamell mousse-ának „személyében” meg is találták. A kreációnak már a neve is ínycsiklandóan hangzik, hát még ha megtudod, hogy hogyan készül!
„Az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került” – írja az Origo.hu.
A finomságot először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatta meg a közönség, szeptember 18-20 közt, a Szent István-bazilika előtt.
Forrás: Origo.hu