Így még soha nem szerettük a történelmet: itt az Édes Kiegyezés süteménykollekció
Írta:

Így még soha nem szerettük a történelmet: itt az Édes Kiegyezés süteménykollekció

A Kiegyezés évfordulójára hat süteményből álló különleges válogatást mutattak be.

 

Olyan különlegességgel készült a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Kiegyezés 150 éves évfordulójának emlékére, ami garantáltan nem csak a történelem iránt érdeklődők szívét fogja megdobogtatni: egy süteménykollekcióval elevenítik fel a Monarchia tradicionális édességeit.

A Kiegyezés utáni időszak ugyanis nem csak az ország általános jóléte tekintetében volt virágzó kor, hanem a cukrásziparnak is rengeteg pozitív változást hozott. Az 1867-es kiegyezést követő évtizedek megnyitották Európa kapuit és számos céhlegény indult felfedező körútra. A vándorlás azonban kétirányú volt, elég, ha a leghíresebb cukrászdánkra, a Gerbeaud-ra utalunk. Ízek, receptek vándoroltak a birodalom határain innen és túl.

Erre a korszakra emlékezve a jelenkor legkiválóbb magyar cukrászai a Belle Époque, vagyis a boldog békeidők ízeit, zamatát zárták egy dobozba, összegyűjtve a századforduló cukrászati remekeit. Az így létrejött Édes Kiegyezés kollekció 6 darab desszertből áll, 3 magyar, 3 osztrák korabeli sütemény receptjeit aktualizálja, modern köntösbe öltöztetve. A díszdobozban kínált hatféle sütemény a következő:  Anna-szelet, arisztokrata kuglóf, Blaha Lujza-szelet, Eszterházy-szelet, Indiáner, Rigó Jancsi.  A sütemények receptúráját, elkészítésének szakmai felügyeletét az Ipartestület vállalta, ezáltal biztosítva azt, hogy a kezdeményezésben résztvevő cukrászdákban ugyanaz a minőség kerüljön a vendég elé. Az Édes Kiegyezés süteményeit árusító cukrászdákban a kiegyezés koráról szóló előadásokat is tartanak majd fiataloknak és kisiskolásoknak, így ismertetve meg őket a “boldog békeidőknek” nevezett korszakkal és népszerűsítve a cukrászszakmát.

Az Édes Kiegyezés kollekció 2017. november 8-tól március végéig megvásárolható az ország mintegy 23 cukrászdájában, ezekben. Melegen ajánljuk, mi már teszteltük!

  • 799 2017. december 11 Belföld 2017. december 11.

    Facebook Comments