Minikoncerteket ad a MÁV Szimfonikusok ezeken a pályaudvarokon
Írta:

Minikoncerteket ad a MÁV Szimfonikusok ezeken a pályaudvarokon

A főváros legnagyobb pályaudvarain hallgathatjuk meg őket.

 

 

Neked mi jut eszedbe, ha a pályaudvarokra gondolsz? Valószínűleg olyasmi, mint a kosz, a késés, a rengeteg ember, de azt nem hinnénk, hogy épp most csaptál a homlokodra, hogy azok a jó koncertek! Pedig nemsokára akár ez is megtörténhet, a MÁV Szimfonikus Zenekar ugyanis a következő hónapokban minikoncertekkel kedveskedik az utazóknak. Bizony, jól hallod: ha a Déli, a Nyugati vagy a Keleti pályaudvaron jársz, ne lepődj meg, ha egy kamarakoncertbe botlasz.

 

A MÁV Szimfonikusok klasszikus zenei műveket játszanak 20 percben, mindig egy-egy adott tematika alapján. A koncertsorozat november 6-án kezdődött, az utolsó előadás jövőre, májusban várható, ez alatt az időszak alatt pedig a közönség hallhat kürtkvartettet, fa- és révfúvós ötöst és vonósnégyest is. A komolyzene különböző korszakai mellett játszanak aktualitásokat is, így az adventi időszakban például az ünnepkörhöz kötődő legszebb dalok csendülnek fel.

 

A pályaudvari zenélésekre kéthetente szerdánként kerül sor: a Nyugati pályaudvaron 15:30-tól a peronok elején található utastájékoztató kijelző alatt, a Déli pályaudvaron 16:30-tól az utasváró üvegcsarnokban, a Keleti pályaudvaron pedig 17:30-tól a Lotz csarnokban. A budapesti helyszíneken túl a váci állomás várótermében is lesz pár koncert: november 12-én 13 órakor, december 11-én, január 22-én, február 19-én, március 18-án, április 15-én és május 13-án 15:30-kor – írja a welovebudapest.com.

  • 897 2019. november 25 Belföld 2019. november 25.

    Facebook Comments