Találd meg az elvesztett könyveket
Írta:

Találd meg az elvesztett könyveket

Lezajlott a nagy könyvelhagyó hétvége, úgyhogy ne lepődj meg, ha gazdátlan könyvet találsz valahol. Vedd el, olvasd ki és veszítd el te is!

A rengeteg, olvasást népszerűsítő rendezvény és kezdeményezés között van egy kedvencem. Ami megfelelő arányban kombinálja az olvasás népszerűsítését, a kalandot és a közösségi élményt. Ez a Veszíts el egy könyvet, aminek ünnepét, a nagy könyvelhagyást, idén már kilencedik alkalommal rendezték meg. A lényege, hogy keresel egy olyan könyvet az otthoni könyvespolcon, amit ajánlanál másoknak, tedd el a táskádba, és útközben „hagyd el” valahol. Tedd le a egy padra, egy párkányra, vagy bármilyen olyan helyre, ahol mások megtalálhatják.

Az elvesztett könyveket ezen az oldalon lehet regisztrálni, és szintén itt lehet követni, hogy mely könyveket találta már meg az új gazdájuk. A játékkal egyébként könyvcsomagot is lehet nyerni, de ennél fontosabb az, hogy olvassunk minél többet. És bár a nagy könyvelhagyó hétvége lezajlott, a játék egész évben tart! A facebook oldalukon pedig egészen konkrét segítséget is kapsz, ha nem bíznád a véletlenre a keresgélést. A képeket elnézve a klasszikusoktól kezdve, a modern romantikus könyvekig sok műfaj könyveiből lehet szerencséd találni.

  • 1374 2017. március 30 Belföld 2017. március 30.

    Facebook Comments