Tarol Till Attila filmje
Írta:

Tarol Till Attila filmje

Amelyik versenyen elindul, ott másnak esélye sincs.

Magyarország következő Oscar jelölése sorra hozza el a díjakat a legrangosabb versenyekről. Múlt hétvégén például egyszerre három különböző fesztiválon hozott el díjat. Megkapta az 57. szaloniki filmfesztivál fődíját, az Arany Alexandert, és ugyanitt a három főszereplő megosztva kapta a legjobb férfi színész díját is. Mindeközben a franciáknál is a Tiszta Szívvelt éltetik: az arrasi filmfesztiválon megkapta a filmkritikus zsűri díját, a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri „Regards jeunes” díját is. És ha ez még nem elég, cottbusi fesztiválon a filmkritikusokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrijétől kapott díjat, illetve Till Attila filmje az ökumenikus zsűri díját is elnyerte. Jól számolod, ez összesen hét díj egyetlen hétvége alatt.

Ha esetleg eddig egy barlangban éltél és nem hallottál még a filmről, akkor itt az előzetes, a videó után folytatjuk a tömjénezését.

Szóval igen, a Tiszta szívvel egy igazi kelet-európai mozgáskorlátozott gengsztermovie, az pedig külön érdekessége, hogy ugyanaz a Laokoon Filmgroup a gyártócég, mint a tavalyi Oscar-díjas Saul fia. Gyakorlatilag megjárta már az összes filmfesztivált, ahonnan általában nem üres kézzel távozik. Nagyon reméljük, hogy az Oscar-bizottság nem úgy gondolja, hogy „ne nyerjen már egymás után kétszer magyar film”, mert ez az egyszerre nagyon szórakoztató és fontos társadalmi problémára reflektáló film abszolút megérdemelné.

  • 1312 2016. november 30 Belföld 2016. november 30.

    Facebook Comments