Végre megoldódott a nagy Facebook-rejtély
Írta:

Végre megoldódott a nagy Facebook-rejtély

A legnépszerűbb közösségi oldalnál lezajlott egy belső vizsgálat, utána állították vissza a magyar felhasználók letiltott profiljait. De mi volt a tömeges zárolás oka?

 

Június harmadik hetében több ezer magyar felhasználó tapasztalhatta, hogy nem tud belépni a fiókjába – profilját letiltották. A közösségi oldal ügyintézői még pénteken is olyan válaszokat adtak a felhasználóknak, hogy „biztonsági okoknál fogva sajnos nem adhatunk további tájékoztatást arról, miért tiltottuk le a fiókodat. A döntés végleges” – írja a HVG.

 

Szombaton aztán változtattak álláspontjukon, és visszaállították a fiókokat. Hogy valójában mi történt? Nos, egy bizonyos – a Facebook közösségi irányelveivel ellentétes – tartalom kavart ekkora vihart, amit rengetegen megosztottak. A social media óriáscégnél lezajlott vizsgálat során viszont kiderült, hogy nem mindenki népszerűsítési célzattal osztotta ezt meg, hanem éppen azért, hogy felhívja a figyelmet annak károsságára.

 

Miután ez egyértelműen kiderült a vizsgálatból, a fiókok többségét visszaállították. Csak azt nem sikerült megtudnunk, hogy pontosan milyen tartalom ijesztett rá ennyire a Facebookra – ezt valószínűleg nem is fogjuk megtudni.

 

Forrás: HVG

  • 660 2019. július 03 Belföld 2019. július 03.

    Facebook Comments