Sokkal kevésbé hizlaló, mint bármi, amit eddig ismertünk.
A kakaónak számtalan pozitív hatása van, hiszen erős antioxidáns, ám mégsem ehetjük tonnaszámra. A bolti csokoládékban a kakaón kívül rengeteg más is – többek között cukor – található, ami miatt ez az elhízás egyik fő okozója. Nos, a Nestlé most teljesen véletlenül sokkal egészségesebbé tette a csokit. Történt ugyanis, hogy új technológiák kutatása közben azzal kísérleteztek, hogy miként lehetne a kakaó feldolgozásából visszamaradt anyagokat is valahogy felhasználni, az eredmény pedig a várakozásokat is felülmúlta.
A kakaóbabban található fehér terméshúst eddig soha nem használták még fel, ám a tesztek során nem csak az derült ki, hogy ez lehetséges, hanem az is, hogy így sokkal kevesebb cukorral lesznek gyárthatók a csokik. A terméshús ugyanis természetes cukortartalommal bír, és olyan édes, hogy a 70%-os étcsoki előállításához például nincs is szükség hozzáadott cukorra. Ennek köszönhetően az ezzel gyártott csokik 40%-kal kevesebb cukrot tartalmaznak majd, mint a hagyományos társaik. Japánban ősztől már lehet kapni az első gyümölcshússal készült étcsokis KitKatet, és azt ígérik, hamarosan más piacokon is elérhető lesz, sőt, a jövőben pedig a tej- és a fehércsokoládéknál is hasznosítani akarják ezt a technikát.