A tél sztárja: toboz alakú süti
Írta:

A tél sztárja: toboz alakú süti

Karácsonyra szinte kötelező!

 

Nem szeretném elvitatni a mézeskalácstól a karácsonyi közönségkedvenc képzeletbeli titulusát, de van egy faék egyszerűségű süti, ami nálunk tavaly letaszította a képzeletbeli trónról. Ez a toboz alakú süti, ami sütés nélkül készül, nagyjából mint a kókuszgolyó. Fél óra alatt kész és mindenki a receptet fogja akarni.

Hozzávalók:

250 g kekszmorzsa

4 ek méz (vagy cukor)

4 ek cukrozatlan kakaópor

2 csomag vaníliás cukor

30 g margarin

6 ek sárgabaracklekvár

1 teáskanál rum vagy rumaroma

Díszítés:

szirom alakú kakaós  gabonapehely (pl. Chocapic)

porcukor

Az elkészítése annyi, hogy az összes alapanyagot összegyúrod jól formálható, de szilárd masszává, majd ezekből kis, fenyőtoboz méretű  kúpokat formázol kézzel. Ezután körben elkezdjük beletűzdelni a gabonapelyhet, alulról felfele menet. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

  • 8071 2017. december 14 Gasztronómia 2017. december 14.

    Facebook Comments