Túl szigorú szabályokkal nyílik a legújabb pucér étterem
Írta:

Túl szigorú szabályokkal nyílik a legújabb pucér étterem

Ha a pucér étteremben hallaná először ezeket a szabályokat a kedves vendég, akkor szerintünk bizony kinyílna a bicska a zsebében. Már ha lenne ruhája, azon pedig zsebe.

 

Londonban három hónapra nyílt meg nemrég egy olyan étterem, ahol meztelenül is lehet étkezni, és hát ki más irigyelte volna meg ennek sikerét, mint a japánok: náluk is megnyílik az Amrita nevű pucér étterem, ami egyelőre csak júliusban, és csak három napig fogadja a vendégeit. De nem mindenkit!

 

Az Amritában ugyanis szigorú szabályokkal készülnek a nyitásra. A hírek szerint ugyanis csak az ehet a japán étteremben, aki még nincs 60 éves, nincsenek tetoválásai, és a magasságához képest ideális súlytól nem tér el túlságosan.

 

Hogy ez mit jelent? Nem tartjuk valószínűnek, hogy ott helyben minden egyes vendégnek kiszámolják a testtömeg-indexét, de azt simán elhiszi közülünk bárki (a fentiek ismeretében pláne), hogy a bejáratnál mérlegre állítják azokat, akiknél felmerül a túlsúlyosság gyanúja, és egy bizonyos súlyhatár felett visszafordítják őket. Valahol azt is olvastuk, hogy aki így jár, az a pénzét sem kapja vissza, asztalt foglalni ugyanis csak úgy lehet, ha az ember előre fizet.

 

A belépők pedig nem olcsók: 30-150 ezer forintba kerülnek, de úgy tudjuk, már majdnem az összes elkelt. Te mit gondolsz, öncélú-e ez a nyilvánvaló diszkrimináció, vagy esetleg a hírverést segíti vele az étterem, és a végén nem is fogják olyan komolyan venni ezeket a szabályokat?

  • 1563 2016. június 28 Gasztronómia 2016. június 28.

    Facebook Comments