Top 5 vegán reggeliző és cukrászda Budapesten
Írta:

Top 5 vegán reggeliző és cukrászda Budapesten

Vegán vagy? Ha nem, de mondjuk kíváncsiságból megkóstolnád Budapest legszuperebb vegán cukrászdáinak és reggelizőinek kínálatát, akkor adunk pár tippet, ahová mindenképp érdemes betérni.

 

Great Bistro

Magyarország első, száz százalékban vegán reggelizője már reggel 7-kor kinyit, hogy kedvedre válogathass a bio alapanyagokból készült adalékmentes reggelik, illetve később -ebédek közül. Az ízvilág változatos, a szakértelem, az odaadás és a kedves vendéglátás megvan… mi kell még?! ;)

Cím: 5. kerület, Bank utca 6. (a Szabadság tér közelében)

 

Vegán Édes Élet Cuki

Ha cukor-, állati eredetű származék-, glutén-, tej- és tojásmentes édességekre vágysz, akkor a Vegán Édes Élet Cukit is ajánljuk! Mindenképp kóstold meg a gesztenyés zserbót, de szilvalekváros linzerjük is isteni. Ha kérdésed lenne, a Cukiban mindenre válaszolnak – a sütikről mindent tudnak, hiszen azok saját recept alapján készülnek.

Cím: 13. kerület, Pannónia utca 3.

 

Naspolya Nassolda

A Naspolya az első hazai hely, ahol glutén-, laktóz-, tojás- és cukormentes, nyers süteményeket kínálnak vendégeiknek. Itt minden helyben készült, természetes alapanyagból – nehéz is egy-két dolgot kiemelni, amit mindenképp kóstolj meg, de talán szuperkakaójuk és az almás gojibogyós granola az, amit kiemelnénk (ez utóbbit reggelire kérheted).

Cím: 6. kerület, Káldy Gyula utca 7. (a Szent István Bazilika közelében)

 

Napos Oldal

Szintén otthonos, emellett hús- és cukormentes hely a Napos Oldal is. Mivel cukrászda, étterem és biobolt is egyben, így a kínálat is szélesebb: rendelhetsz salátákat, kölesfasírtot vagy sült zöldségeket, épp úgy mint nyers vegán tortákat, mézes krémest, cukormentes pitéket vagy zserbót. Ezen kívül glutén- és szójamentes ételeik közül is válogathatsz – érdemes!

Cím: 6. kerület, Jókai utca 7.

 

La Delizia

„Hivatalosan” a La Delizia nem vegán hely, hanem kekszmanufaktúra néven fut, de azért itt is találhatsz vegán finomságokat. A paleo-vegán sajttortácskáikat mogyorós és málnás ízben is kóstold meg, mindkettő isteni!

Cím: 1066, Budapest, Jókai utca 13. illetve 1137, Budapest, Pozsonyi út 7.

  • 2801 2017. február 06 Gasztronómia 2017. február 06.

    Facebook Comments