Átszállás nélkül visz a MÁV az Adriára
Írta:

Átszállás nélkül visz a MÁV az Adriára

Így igazán könnyű leruccanni egy hosszú hétvégére a horvát tengerpartra!

 

 

 

Évek óta népszerűek a MÁV SEA*YOU járatai, azaz azok az intercity vonatok, amikkel átszállás nélkül egy éjszaka alatt le lehet jutni Budapestről az Adriára. Ez pedig túlzás nélkül hatalmas lehetőség, hiszen akinek nincs kocsija, annak elég bajos dolog eljutni a legközelebbi tengerpartokra.

 

A MÁV viszont szerencsére 2020 nyarán is elindítja az adriai járatait, amikkel 4 gyönyörű üdülővárosba juthatunk el igen kényelmesen. A SEA*YOU járatokból naponta kettő indul, és nagyon egyszerűen működnek: felszállsz Pesten az IC-re olyan este 7, illetve 9 tájban, és reggel 9 magasságában megérkezel az úticélodhoz. Ez azt jeleni, hogy nem kell plusz 1 éjszaka szállást fizetned, hiszen akár egy pénteki munkanap végén is felülhetsz a vonatra, és irány az Adria! A jegyárak jóval kedvezőbbek, mint bármilyen tengerparti szállás: egy útra 39, retúr 49 euró a jegy, plusz a 3 eurós pótjegy, de ha nagyobb kényelemre vágyunk, felárért választhatunk hálókocsit, sőt, privát hálókocsit is saját mosdóval. Reggel pedig már a tenger látványára ébredhetünk ezekben a városokban:

 

Koper

Szlovénia egyik legnépszerűbb üdülővárosa, ami igazi mediterrán hangulatot áraszt. Isztria legnagyobb városa sosem okoz csalódást, és akár egy hosszúhétvégére is ideális úticél lehet, ami az Isztria Expresszel érhető el.

 

Abbázia

Abbázia, vagy Opatija az egyik legnépszerűbb üdülőhely a gyönyörű parkjai, a Lungomare, és a kristálytiszta strandok miatt. A csodaszép horvát városkába szintén az Isztria Expressz visz el.

 

Fiume

Ha inkább a horvát tengerparton süttetnéd a hasad, akkor Fiume hangulatos kikötővárosa tökéletes célpont lehet. A nyüzsgő óváros, a korzó és a strandok minden idő esetén nagyszerű élményt biztosítanak. Fiume szintén az Isztria Expresszel érhető el.

 

Split

Horvátország második legnagyobb városa szintén megér egy kiruccanást: a tengerparton túl is számos látnivalója van Splitnek. A belváros az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, de a római kori emlékeket is érdemes megnézni. Ide az Adria expressz közlekedik, és a jegyek már 32 eurótól elérhetők, korlátozott számban.

  • 576 2020. január 13 Külföld 2020. január 13.

    Facebook Comments