Munkahelyi szundival a jobb teljesítményért
Írta:

Munkahelyi szundival a jobb teljesítményért

Van, ahol már a gyakorlatban is bevezették. Sajnos nem itthon.

 

Valószínűleg nem csak a dolgozóknak, hanem már az iskolás korúaknak is ismerős az az ólmos fáradtság, ami sokszor az egész napunkat jellemzi. Sokszor már reggel sem vagyunk képesek elég hatékonyak lenni, és ennek legtöbbször a túl kevés alvás az oka. Ilyenkor szomorú nosztalgiával gondolunk vissza az ovis délután alvásokra, amit akkor persze még nem tudtunk eléggé értékelni.

Ezt a hiányt kezdik felismerni a nagyobb vállalatok is: Finnországban egy cég már egészen konkrétan bevezette a délutáni alvást. Igen, ez pont azt jelenti, hogy a munkavállalók a fizetett munkaidejükben szundíthatnak egyet. Ezt a relaxációs tevékenységet már több cégnél is tesztelik és az eredmények azt mutatják, hogy a dolgozók sokkal hatékonyabban a pihenés után, és ez nem csak a hangulatban, hanem a számokban is megmutatkozik. Az egy órás alvásidő bevezetése óta a pénzügyi bevételeik is növekedésnek indultak.

Ezt azért ne úgy képzeljük, hogy minden munkavállaló kicsaphatja a kispárnát, amikor kedve van, hanem egy relaxálást segítő szakember is a rendelkezésre áll, aki segít kikapcsolni és a lehető legpihentetőbb módon eltölteni ezt a délutáni 30 vagy 60 percet. És ha közben elalszol? Nos, azt is szabad.

  • 740 2018. november 08 Külföld 2018. november 08.

    Facebook Comments