3+1 elképesztő újdonság az okostelefon-piacról
Írta:

3+1 elképesztő újdonság az okostelefon-piacról

Legószerűen újjáépíthető mobil, vízálló készülék, hőkamerás okostelefon és a fotósok álma is ott van az idei év első csúcstelefonjai között.

 

LG G5: legózz okostelefonnal!

gsmarena_001

Az LG csúcsmobiljában, a G5-ben nemcsak az az újítás, hogy több okostelefonhoz hasonlóan itt is a kamera alakult át (a normál látószögű mód mellett van egy széles látószögű is), hanem az is új, hogy ezzel a típussal a gyártó tényleg elindult a moduláris készülékek irányába. Ez a számomra is érthető IT-s nyelven körülbelül annyit tesz, hogy fogjuk a telefont, lepattintunk pár tartozékot (mondjuk az aksit), és a helyére más kiegészítőket rakhatunk be – mondjuk a fényképezést vagy a zenelejátszást segítő cuccokat. Tisztára mintha legóznánk!

 

Samsung Galaxy S7, a tökéletes?

Samsung-Galaxy-S7

Sokak szerint a Galaxy S7 a Samsung eddigi egyik legnagyobb dobása. Nagy előnye, hogy szinte mindent beletettek, amit az S6-ből hiányoltunk: vízálló, bővíteni lehet a tárhelyét. Kamerája pedig már f/1.7 rekesznyílású, vagyis nagyon fényérzékeny és elég gyorsan fókuszál. Azért a kritikusok szerint ez még messze nem jelenti azt, hogy tökéletes… várjuk meg, amíg az emberek elkezdik használni, és jönnek az első pro és kontra felhasználói vélemények!

 

Sony X széria: nemcsak a fotózás szerelmeseinek!

xperia-x-range-2016-main

Júniusban kerülnek a boltokba a Sony X sorozatának három tagja – Xperia X, XA és X Performance. Ezek szerintünk elsősorban a fotózás szerelmeseinek lehetnek nagy kedvencei, de persze nemcsak nekik. Hogy miért? Nemcsak a nagy felbontású kamera miatt, hanem azért is, mert például az X Performance prediktív autofókusza már megpróbálja kitalálni, hogy a mozgó tárgyak merre mozdulnak el. Így a mozgó dolgok nem csak holmi homályos pacákként jelennek majd meg a képeinken. További előnyök? Soroljuk! ISO 12800-as érzékenység, illetve 3GB RAM és 32 GB tárhely, amit microSD kártyával is bővíthetünk.

 

A CAT S60 sötétben is mindent lát

20160222cat-s60

CAT telefonjait eddig sem hétköznapi felhasználóknak tervezték, és termékeik sorába az új S60-as modelljük is tökéletesen beillik: ez a világ első, beépített Flir hőkamerával felszerelt okostelefonja. A készülék a hőkép mellett a hőmérsékletet is mutatja, és természetesen fotókat, videókat is lehet vele készíteni. A készülék ütésálló és riválisainál vízállóbb: 5 méter mély vízben egy órát is kibír. Más paramétereit tekintve a legtöbb helyen azt írják, átlagosra sikerült a CAT S60-asa: a Qualcomm Snapdragon 617-es processzorát kapta meg, 3 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel. A világ első beépített hőkamerás okostelefonját május végétől lehet majd megvásárolni, körülbelül 650 euróért.

  • 1289 2016. március 01 Tech/tudomány 2016. március 01.

    Facebook Comments