Nem működik a kaputelefon? Ez lehet a megoldás
Írta:

Nem működik a kaputelefon? Ez lehet a megoldás

Talán te is voltál már olyan helyzetben, hogy a rossz kaputelefon miatt nem tudtál bejutni a társasházba – segítünk, hogy legközelebb egy perc alatt orvosolhasd a gondot!

 

Képzeld el a következőt: kint nagyon hideg van (ehhez most nem is kell túl nagy fantázia), ráadásul még elkezd esni az eső vagy a hó is. Te elázva, átfázva próbálsz hazajutni, de a kaputelefon errort ír ki, és sehogy sem akar kinyílni az az átkozott ajtó.

 

Ha most megborzongtál, vagy esetleg jártál már így, akkor biztosan örülni fogsz, ha eláruljuk: van megoldás. A szeretlekmagyarorszag.hu azt írja, hogy ilyen esetben a hiba abból adódik, hogy a kaputelefon számlapjának érzékelői kint az utcán bekoszolódnak és úgy érzékeli, mintha folyamatosan nyomnánk egy gombot. Ezt képtelen feldolgozni és bedobja a törülközőt.

 

A megoldás? Nos, ehhez két dologra lesz szükséged: egy zsepire vagy rongyra (szélsőséges esetben a sálad széle is megteszi), meg egy kis vízre. Ha eláztál, ez adott, de ha nincs jobb ötleted, egy kis nyál is megteszi (tudjuk, fujj, de a megoldáshoz kell). Nedvesítsd be a rongyot vagy a zsepit, és töröld le a kaputelefon számlapján, annak belső peremén az érzékelőket. Ha minden jól megy, ettől magához tér a kaputelefon, és pár perc múlva már a lakásodban szárítkozhatsz.

  • 1689 2017. február 17 Tech/tudomány 2017. február 17.

    Facebook Comments