Különleges koncepcióval veszik be a Pokémonok az okosmobilokat

Különleges koncepcióval veszik be a Pokémonok az okosmobilokat

Pokémon Go néven új, kiterjesztett valóságon alapuló játékot mutat be a Nintendo 2016-ban.

 

A Nintendo belép a rohamosan növekvő mobiljáték-piacra, és nem is aprózza el. Jövőre érkezik a valóságot és a videojátékos elemeket ötvöző Pokémon GO, ami évek óta a legnagyobb durranása lehet a cégnek. Mint a kiterjesztett valóságra épülő játékok, ez is a való életbe emeli át a virtuális elemeket, a mindennapjaink szerves részévé teszi az ellenfeleket és a társakat. Míg a kívülálló (akik nem játszanak az adott játékkal) a Móricz Zsigmond körteret látják, addig a felhasználók a bokor mögött lapuló Charizardot (a Pokémon film egyik lényecskéje) is – sőt, be is foghatják. Ha kicsit komolyabban akarunk fogalmazni: a kiterjesztett valóság az, amikor az okoskészülékünkkel ránézünk valamire, és ott a valóságon túl valami digitálisan odaszerkesztettet is látunk. Például a Pokémon Go esetében a kis állatkákat.

A játék segítségével a telefonunk/tabletünk kamerájának segítségével kereshetünk majd Pokémonokat a való világban, majd ezeket nevelhetjük, taníthatjuk, csatázhatunk velük, vagy cserélgethetjük őket, akár csak a sorozat szereplői. Ha ezt így nehéz elképzelni, nézd meg az alábbi videót: https://www.youtube.com/watch?v=2sj2iQyBTQs

Nem kell fan-nak lenni, hogy az embert elkapja az életérzés, ugye? És persze nem is bíztak semmit a véletlenre a készítők. A modell az Ingress-re, egy másik egy kiterjesztett valóságban játszódó MMO játékra hajaz erősen, ami Ázsiában és tőlünk nyugatabbra milliókat „rántott már be” a virtuális valóság életérzésbe. (Az Ingress egy tudományos-fantasztikus környezetben játszódik, ahol a világon megjelent egy rejtélyes erő, ami képes hatni az emberek akaraterejére. A játék elején választanunk magunknak oldalt, ha pedig már bent vagyunk, az utcán sétálva random területvédő portálokba, ellenfelekbe és hasonlókba botlunk.)

Na de vissza a Pokémon Go-hoz. Mint látjuk, az ötlet maga nem újdonság, az viszont egy érdekes kiegészítő, amit piacra dobnak a játékhoz. Készül ugyanis egy The Pokémon Combany nevű eszköz, ami leginkább okosórához hasonlít. Ez rezgéssel és fényjelekkel jelzi, ha pokémon, vagy valamilyen esemény (pl. csata) van a közelben. Az elkapott állat aztán majd a telefonon és a tableten kel életre, de ezzel a csavarral a Nintendo megoldotta, hogy úgy csalogassa ki a gamer fiatalokat a szabadba, hogy nincs előttük folyamatosan a képernyő, amit nyomon kell követniük. Elég különlegesen hangzik.

fotó:cdn2.pcadvisor.co.uk

+1 érdekesség: Az Audi is fejlesztett kiterjesztett valóságon alapuló használati útmutatót az Audi A1 és A3 modelljeihez! Ha az app használatakor az adott helyre irányítjuk a kamerát, az alkalmazás már mutatja is, hogy a konkrét alkatrész, kapcsoló pontosan mire is jó, miként működik és milyen egyéb rejtett funkciói vannak.

  • 1376 2015. szeptember 28 Életmód 2015. szeptember 28.

    Facebook Comments