Túlélőkalauz hátizsákos kiránduláshoz
Írta:

Túlélőkalauz hátizsákos kiránduláshoz

Mit vigyél magaddal és mit hagyj otthon, ha nomád kiruccanásra mész.

 

 

 

Nincs is annál szabadabb érzés, mint egy szál hátizsákkal nekivágni a vidéknek. A hátizsákos túrák elképzelgően képesek feltölteni az embert, hiszen pár nap erejéig kiszakadunk a megszokott környezetünkből, és szó szerint visszatérünk a gyökerekhez. Azonban ahhoz, hogy tényleg jó élmény legyen a kirándulás, pár dolgot semmiképp ne felejts otthon. A sátor, a víz és az élelem alap, de van még pár dolog, amire gondolni kell, mielőtt elindulsz.

 

Zseblámpa, lehetőleg fejre erősíthető. Hiába gondolod, hogy éjszakára úgyis letáboroztok valahol, egy jó zseblámpa nélkül ne vágj neki az útnak. Jól fog jönni, ha kezd rátok esteledni, vagy ha éjszaka ki kell menned a kinti vécébe.

 

Power bank. Kirándulni nyilván nem azért mész, hogy mobilozz, de az okos telefonok nem bírnak ki 3 napot töltés nélkül, az pedig nem lenne jó, ha a legnagyobb csávában nem tudnál segítséget hívni.

 

Váltócipő. Hiába vágsz neki a legkényelmesebb túracipődben az útnak, beázhat, szétszakadhat, bármi baja lehelt, cipő nélkül pedig nem tudod végigcsinálni a túrát. Tegyél egy pár tartalék cipőt a táskádba – sok helyet foglal, de elengedhetetlen.

 

Elsősegély felszerelés és gyógyszerek. Mindig legyen nálad ragtapasz, minimális kötszer, a rendszeresen szedett gyógyszerek, fájdalom- és lázcsillapító, antihisztamin, kullancs- és szúnyogriasztó. Ezekkel a legtöbb helyzetet tudod kezelni, legalább addig amíg orvoshoz jutsz.

 

Valami szagtalanító, például Hiilibag. A több napos használt ruha, cipő, elég kellemetlen szagú tud lenni, ezért jó ha a táskádba teszel valami szagsemlegesítőt, ami segít, hogy ne csapjon meg az áporodott szag, ahányszor kinyitod a táskádat. Túrázásra olyan szagtalanítót válassz, ami nem árammal működik, hiszen tölteni nem fogod tudni.

 

Vízálló zsák a ruháknak, vagy vízhatlan hátizsákhuzat. Kirándulás előtt az ember megnézi az időjárást, de még így is előfordulhat, hogy leszakad az ég. Hogy ne legyen minden cuccod csurom vizes, vagy tartsd a váltás ruhákat vízhatlan tasakban, vagy szerezz be egy hátizsákra húzható vízhatlan huzatot.

 

  • 585 2020. július 10 Életmód 2020. július 10.

    Facebook Comments