Vonzó akarok lenni!
Írta:

Vonzó akarok lenni!

Avagy ez változott, miután elolvastam a WOW hatás c. könyvet.

 

Általában nem vagyok az a típusú lány, akit könnyen „beránt” egy hangzatos könyvcím, de amikor megláttam Békési Brigitta: WOW HATÁS – Fedezd fel a Valódi Vonzerőd című művét, tudtam, hogy ezt el kell olvasnom. Úgyis szeretnék kicsit jobban elmerülni az önismeretben és önfejlesztésben, miért ne illeszthetném ebbe bele a vonzerőm fejlesztését is?

 

Egyébként nem extrém hosszú könyvről van szó, elég hamar el lehet olvasni. Az írónő egy tényleg könnyen érthető művet hozott létre, melyben az az újdonság, hogy mindenki által ismert fogalmakkal dolgozva egy öt alappilléren nyugvó rendszert (LORA – Levels of Real Attractiveness, azaz a Valódi Vonzerő szintjei) hozott létre. Ezt elsajátítva megtanulhatjuk, hogyan tudjuk felszínre hozni és maximalizálni a saját valódi vonzerőnket. Nem ördöngösségekről van szó, az első szint pl. a fizikai megjelenés, a szépség, ápoltság köré épül. A többit nem árulom el, nézzétek meg a könyvben vagy keressetek rá a neten. ;)

 

Összefoglalva, szerintem ezeket a dolgokat érdekes és érdemes egyszer átnézni így rendszerbe foglalva – Békési Brigi rendszerében –, és nyugtázni magunkban, hogy a vonzerő tényleg nem egyezik meg a szépséggel, belső kisugárzással, harmóniával, stb.. Attól, hogy valakinek kevésbé előnyös a külseje, még lehet szupervonzó (hány ilyen sztárt ismerünk!).

 

Ami még nagyon tetszett, hogy az írónő olyan szakemberekkel is készített interjút a könyvhöz, akiknek a hivatása kapcsolódik a vonzerő témaköréhez, például Pirner Alma, Dominique Roberts vagy az általam is nagyra becsült Schiffer Miklós.

 

Két pici negatívumra is felhívnám azért a figyelmeteket. Az egyik, hogy én valamivel több gyakorlatra számítottam – az egyik weboldalon úgy írtak a könyvről, hogy, idézem: élvezetes gyakorlatokkal segít a valódi vonzerőnk megtalálásához vezető úton, hát, én ezeket a gyakorlatokat picit keveselltem. A másik pedig a könyv ára: 4990 Ft, de ehhez hadd tegyem gyorsan hozzá, hogy Békési Brigi pénzvisszafizetési garanciát ajánl, ha valaki elolvassa, végigcsinálja a gyakorlatokat, és ezek után is úgy érzi, nem segített neki a könyv.

 

Tapasztalataim

Általam is jól ismert igazságokból épül fel a könyv, emiatt néha a „ne már, ez ennyi, én ezt tudom!” érzésekkel olvastam. De alapvetően már a fejemben, szívemben lévő infók rendszerben szemlélése, átismétlése sok dolgot helyretett nálam. Átrágtam magam pár részleten, és arra jutottam, hogy újra elkezdek edzeni (egy fogprobléma miatt estem ki néhány hete a rutinból, de folytatnom kell), a másik pedig, hogy nem szabad félni megmutatni a világnak, ha valamiben jó vagyok.

 

Nem kell szerénykedni, nem kell magamat csak azért háttérbe szorítani például egy megbeszélésen, mert úgy érzem, mások jobban értenek az adott témához. Igenis ki kell mondani a gondolataimat, és oda kell állni egy-egy téma mellé – ha ezt fontosnak érzem. Ki tudja, talán épp ennek is köszönhetek majd üzleti partnereket. Mert szerintem az intelligencia az egyik legszexibb dolog, ez ad igazi löketet a valódi vonzerő megtalálásához. ;)

  • 1996 2018. október 16 Belföld 2018. október 16.

    Facebook Comments