Hiilibag – első tapasztalatok
Írta:

Hiilibag – első tapasztalatok

Már két hónapja használjuk a Hiilibaget – röviden összefoglalom, mit tapasztaltunk azóta.

 

Ha rendszeres Newscafe olvasó vagy, akkor talán te is emlékszel rá, hogy nem is olyan régen természetes megoldást kerestem otthonunk levegőjének jobbá tételére, ezért két hónapja kipróbáltam a Hiilibaget. Öt apró légszűrő párna érkezett az otthonunkba, amiket főleg a hálószobánkban helyeztünk el. Itt tudod elolvasni az erről szóló cikket: http://newscafe.hu/eletmod/kiprobaltam-a-hiilibaget/

 

A legelső – igencsak megnyugtató – tapasztalataim egyike, hogy sem a gyereket, sem a kutyát nem érdeklik ezek a bambusz szénnel töltött légszűrő párnácskák, ami azért jó, mert ha bármelyikük is fel akarná bontani, esetleg meg akarná kóstolni a tartalmát, akkor némileg gondban lennék. De szerencsére már az első percekben kiderült teljes érdektelenségük a témában, és azóta sem fenyegetik kíváncsi kislány- és ebveszély a Hiilibageket.

 

Pedig ezek a mini zsákocskák elég szemrevalóak: jól néznek ki, és szinte minden lakberendezési stílushoz passzolnak. Nálunk lakásfelújítás miatt egyelőre csak minimális dekor van kitéve, de az egyik polcon egy Hiilibag pihenget. Vagyis inkább dolgozik: tisztítja a levegőt szép csendesen. Nemrég vendégek érkeztek hozzánk, és egyikük meg is jegyezte, hogy milyen jópofa ez a dísz. Hát, volt is derültség, amikor kiderült, hogy ez egy bio légszűrő párnácska… ;)

 

Egyszerű, de mutatós külseje mellett az sem mellékes, hogy tényleg nagyon hasznos. Nálunk érezhetően javult a levegő az elmúlt két hónapban – különösen a kutya fekhelye körül érezhető –, és jelentősen csökkent a benti páratartalom is. A Hiilibagekkel nagyjából egyidőben érkezett egy páraszintmérő is a szobánkba, ami a légtisztító párnácskák első „munkanapján” még 70 százalékot mért. Ez másnapra 64-re csökkent, cikkem születésének pillanatában pedig 60-as értéket mutatott.

 

A Hiilibag nekem azért is tetszik, mert nemcsak természetes módon teszi jobbá otthonunk levegőjét, hanem mellékhatásoktól sem kell tartanunk (szemben például a légfrissítőkkel), és nem elnyomja a szagokat, hanem megszünteti azokat. Maga a párnácska szagtalan, legalábbis én semmilyen szagát nem érzek. Zero waste termék is egyben, mert hogy hulladékot sem termel – három évig használható, utána kertbe vagy növények alá lehet szórni a kis zacsi tartalmát.

 

A Hiilibagekkel a következő teendőnk egy 3-4 órás napoztatás, szellőztetés lesz, ami háromhavonta szükséges. Utána visszatehetjük a helyükre őket, hogy folytassák missziójukat a rossz szagok, bacik, mérgek és penész ellen.

 

További infókat itt találsz a Hiilibagről: https://www.hiilibag.hu/

  • 1507 2019. szeptember 27 Életmód 2019. szeptember 27.

    Facebook Comments