Fitnesz, móka és városnézés – téged is vár a Tour de Budapest!
Írta:

Fitnesz, móka és városnézés – téged is vár a Tour de Budapest!

Szívügyed az egészség, a fitnesz, és szereted jól érezni magad? Szívesen megnéznéd Budapestet úgy, ahogyan még soha nem láttad? Akkor gyere el a Tour de Budapestre, ahol különleges, városnézéssel egybekötött sportversenyen vehetsz részt.

 

 DSC_2634

Hallottunk már korábban a Tour de Budapestről, és úgy éreztük, szeretnénk egy kicsit többet tudni erről az érdekes kezdeményezésről. Így hát megkerestük Soeren Salomót, a Reebok CrossFit Duna egyik tulajdonosát, aki üzlettársával, Klaus Jespersennel alapította és szervezi a Tour de Budapestet. Ők ketten tulajdonképpen egy crossfit egyesületet vezetnek a Hajógyári Szigeten, ami 2012-ben kezdte meg működését, és azóta soknemzetiségű közösséggé alakult. Tehát mi kérdeztünk, Soeren válaszolt – íme az interjúnk, ami reméljük, számotokra is informatívnak bizonyul majd a legközelebbi, május 9-ei Tour de Budapesttel kapcsolatban.

 

Hogyan jött a Tour de Budapest ötlete?

Klausszal még 2014-ben beszélgettünk arról, hogy a crossfit élmények, lehetőségek tekintetében valami még mindig hiányzik nekünk Budapestről. Klaus felvetette, hogy szervezni kellene egy crossfites városnéző túrát, vagy versenyt, amibe rövid, de intenzív crossfites gyakorlatsorokat építhetnénk be. Ez az ötlet 2014 májusában bukkant újra felszínre, és akkor úgy döntöttünk, a lehető legrövidebb idő alatt szeretnénk is megszervezni a versenyt, mivel a Reebok CrossFit Dunából ismert barátaink nyárra elutaztak a fővárosból, és szerettük volna még ez előtt, velük megtartani a rendezvényt. Ezért június 6-ára szerveztük, 6 csapattal és 25 emberrel, amit később egy újabb követett, szeptember 19-én. Akkor már – a lelkesedésnek és az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően – 24 csapat és 96 versenyző jött össze. A 2015. május 9-ére meghirdetett Tourra már 30 csapatot és 120 résztvevőt várunk.

 

A résztvevők számára a városnézés vagy az eközben végzett edzés a fontosabb?

Ez minden csapatnál változó. Elég nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki jól érezze magát, és olykor külön felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy nézzenek körül, milyen szép helyen vagyunk épp. Sokan jönnek más magyar városokból és külföldről is. Eddig román és szlovák csapataink is voltak, akik csak a Tour de Budapest miatt utaztak el ide – ez nekünk csodálatos érzés. Persze olyan teamek is vannak, akiknél a versenyzés válik hangsúlyosabbá. De számunkra az a legfontosabb, hogy a nap végén mindenki mosolyogva induljon haza, és elmondhassa a családjának, milyen jól érezte magát Budapesten, és hogy a magyar főváros mennyire szép.

 

Milyen információkat osztotok meg a résztvevőkkel a verseny előtt?

Csak az indulás helyszínét és a gyakorlatokat ismerik, a többi részletet nem tudhatják. A Tour körülbelül kétórás, a feladatok nagy része pedig saját testsúllyal végzett gyakorlat. Nincs előírva minimális fittségi követelmény, de az fontos, hogy minden team egy egységként működjön, és a tagok segítsék egymást.

 

Pontosan hol és mikor kerül megrendezésre a 2015-ös Tour de Budapest, és hogyan lehet jelentkezni?

2015. május 9-én délben indul a verseny, csapatjegyeket pedig az online shopunkon keresztül lehet vásárolni: https://clients.mindbodyonline.com/classic/home?studioid=34761

Egy team számára a jegy 120 euróba, vagyis körülbelül 36 ezer forintba kerül, ennyiért négyen indulhatnak a Touron. Nincs meghatározva konkrét szabály a csapatösszetételt illetően, lehetnek férfi, női és vegyes csapatok is. Mindenki kap egy kis csomagot a szponzorainktól – Hooters Budapest, Wodcrusher, King Coconut Water and Physiotrade -, és a célvonalnál a The Juice Shop gondoskodik majd a frissítőkről. A Tour a díjátadó ünnepséggel zárul, amit a Hootersben tartunk, ahol csak miattunk paleo menüvel is készülnek.

 

Magyar vagy angol nyelvű a Tour de Budapest?

Úgy fogalmaznék, hogy a Tour elsődleges kommunikációs nyelve az angol, mivel sokan, velem egyetemben még csak most tanulunk magyarul, de már jól haladunk. De természetesen a fő információk nemcsak angolul hangoznak majd el, hanem magyarul is. Erre az alkalomra egyébként már nemcsak román és szlovák, hanem osztrák csapatokat is várunk.

 

Mik lesznek a Tour de Budapest fődíjai? Mit kap a győztes?

Ez egyelőre hadd maradjon titok. Ne feledjük, hogy az esemény tétje nem kevesebb, mint az, hogy ki mondhatja el magáról, hogy megnyerte csapatával a Tour de Budapestet – és ez igazából minden más díjnál értékesebb „nyeremény”.

 

Infók még:

http://tour.reebokcrossfitduna.com/

http://www.reebokcrossfitduna.com/reebok-crossfit-duna-maybe-the-most-international-crossfit-box/

http://www.reebokcrossfitduna.com/how-fit-do-you-need-to-be-to-start-crossfit/

 

 

Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=urASggoTbPY

https://www.youtube.com/watch?v=Pp47ofiWo2w

DSC_4600

  • 1352 2015. április 02 Események 2015. április 02.

    Facebook Comments