Sárkányok Éjszakái az Állatkertben
Írta:

Sárkányok Éjszakái az Állatkertben

45 napra sárkányok költöztek a Budapesti Állatkertbe, páratlan éjszakai kalandot és különleges élményeket ígérve Közép-Európa legnagyobb fényünnepén.

 

Akarsz sárkányokat látni? Ha igen, akkor látogass el te is április 8 és május 22 közt a Budapesti Állatkertbe, ahol különleges kínai lampionfesztivál nyílt, Sárkányok Éjszakái címmel.

 6_2.jpg

Bár a kínai lampionok Magyarországon sem ismeretlenek, azt kevesen tudják, hogy ezek a világító műalkotások ezernyi színárnyalatban, formában és méretben léteznek. Olyannyira, hogy az ázsiai országban a lampionok készítése valóságos művészeti ágnak számít, amelyben éppúgy jelen van az évezredes tradíció, mint a modern stílusirányzatok.

 5_2.jpg

E látványos műalkotásokkal Európában eddig csak elvétve lehetett találkozni, jóllehet az elmúlt években néhány holland és belga állatkertben, illetve botanikus kertben rendeztek már kínai lampionfesztivált. Közép-Európában viszont először itt és most – a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó programként – lehet megcsodálni a közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót.

 44.jpg

Ezek között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is, és természetesen nem hiányzik majd az óriási, 20 méteres világító sárkány, illetve az állatfigurákat megjelenítő lampionok sem. Ezen kívül lesznek ragyogó kínai pandák, pompás pingvinek és vidám éjszakai pillangók is.

 utvonal es lampioncsoportok(1)

Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, tehát zárja kapuit a délutáni órákban, aztán este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni.

 

A belépők ára a következőképp alakul:

Felnőttjegy 1.900 Ft-ért, gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft-ért váltható.

 

Forrás: http://www.zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2016-04-08-sarkanyok-ejszakai

  • 1975 2016. április 19 Események 2016. április 19.

    Facebook Comments