Felfújható lakókapszulát küldtek az űrhajósoknak
Írta:

Felfújható lakókapszulát küldtek az űrhajósoknak

A lakókapszulát májusban fogják először kipróbálni az űrhajósok, igaz, nem úgy, ahogy először gondoltuk.

 

Sárkánnyal, vagyis a Dragon nevű automata teherűrhajó segítségével kapták meg több mint háromtonnás szállítmányukat a Földről a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó űrhajósok, olvastuk a neten.

11384153_f96e957653b037da1e731b4dc78e54b6_wm

A hírre azért is figyeltünk fel, mert a folytatásából kiderült, hogy a Dragonnal együtt most egyszerre hat űrhajó van csatlakozva az űrállomáshoz: ott van rajta kívül két orosz személyszállító Szojuz, két szintén orosz teherszállító Progreszsz, és az amerikai Orbital ATK vállalat Cygnus nevű automata teherűrhajója, amely márciusban érkezett oda ellátmánnyal és tudományos kutatásokra szolgáló anyagokkal.

 

De amiért a leginkább izgalmasnak tartottuk ezt a hírt, az a következő részlet volt: a Dragon rakományában a történelem során először vitt fel az űrhajósoknak egy felfújható lakókapszulát, pontosabban annak prototípusát.

 

Ezt a jövő hónapban fogják a helyére állítani és megtölteni levegővel. Ezt követően ki is próbálják majd, azonban nem költözik bele senki, ahogy elsőre mi is gondoltuk, hanem ellenőrző műszereket tárolnak majd benne.

 

A kapszuláról még annyit tudunk, hogy a Bigelow Aerospace cég gyártmánya, és ha beválik az űrben is, akkor már a következő néhány évben árulni szeretnék.

  • 1157 2016. április 18 Külföld 2016. április 18.

    Facebook Comments