Csodálatos könyvszobrok

Csodálatos könyvszobrok

Ki ne hajtogatott volna általánosban legyezőt a nemszeretem könyveiből? Rengeteg tanórát lehetett megmenteni egy kis kézügyességgel, de amit ezek a művészek csinálnak, az azért jóval több ennél. A könyvszobrászat néven elterjedő új művészet alkotói régi, már nem használt, vagy épp sosem olvasott könyveket darabolnak, festenek, fúrnak, ragasztanak. Mindent, amit nekünk sosem volt szabad, de az eredmény bámulatos.

https://www.youtube.com/watch?v=SqGk9163RDc

Mint a videóból is látszik: ez nem egyszerű hajtogatás: valódi szobrászként faragnak új külsőt a papírnak. A kreativitáson és a könyveken kívül segédeszközökre is szükségünk van, ha belevágnánk: olló, ragasztó és kés mindenképp legyen nálunk, de a bonyolultabb konstrukciókhoz damil, tűzőgép, festék, sőt akár még fúró is szükséges.

A könyvszobrászok sokszor az adott irodalmi műhöz igazítják a belőle készülő szobrokat. Csillagászati könyvből bolygókat vagy kihalt földi tájat, a Büszkeség és balítéletből színpadképet faragnak ki, a Larousse lexikont pedig úgy öntötték 3 dimenziós formába, hogy tökéletesen megőrizte eredeti identitását. Így a történet tényleg megelevenedik, amire bizonyítékként egy egész kollekciót találtunk a boredpanda-n:

book-sculpture-cutting-paper-art-21__880

fotó:boredpanda.com

Nouveau-Larousse-Illustre-Tome-5__880

fotó:boredpanda.com

PAPERHOUSEWEB2__880

fotó:boredpanda.com

DC-Comics-1__880

fotó:boredpanda.com

 

  • 2259 2015. február 03 Kultúra 2015. február 03.

    Facebook Comments