Végre megnyílt a Beatles Múzeum
Írta:

Végre megnyílt a Beatles Múzeum

Eger mostantól nemcsak akkor lehet számodra kedvelt úti cél, ha elmélyednél a magyar és török történelmi emlékekben, hanem akkor is, ha a The Beatles történetére vagy kíváncsi. Megnyílt ugyanis hazánk egyetlen Beatles Múzeuma az egri Hotel Koronában.

A zenerajongók már vágták a centit, hogy mikor nyílik meg a hazánkban egyedülálló Beatles Múzeum, aminek Egerben a Hotel Korona ad otthont. Az Abbey Road mintájára Egri Road névre keresztelt múzeum május 15-étől fogadja az érdeklődőket, akik már az első napon szép számban eljöttek.

 

A múzeumot két barát, Peterdi Gábor és Molnár Gábor The Beatles iránti szenvedélye hívta életre. Évtizedek óta gyűjtik a Beatleshez kapcsolódó hangzóanyagokat és relikviákat, ezeknek ad végre méltó helyet a szálloda.

 

A kiállítás a kornak megfelelő technikai színvonalon vezeti be a látogatót a zenekar világába. Az Egri Road a pincehelyiségben található rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatja be a Beatles történetét.

 

Filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek tekinthetők meg gombnyomásra, illetve fejhallgatón keresztül hallgathatunk bele a zenekar műveibe. A vitrinekben korabeli sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok láthatóak.

 

Bábuk, poszterek, zászlók, fali grafikák, a zenekar hangszereinek pontos mása, a Sárga tengeralattjáróba való bepillantás, de játékok és élményfotózás is várja itt a látogatókat. Hasonló múzeum Liverpoolban, Halléban és Buenos Airesben van. Az egri gyűjteménnyel az a cél, hogy versenytársa, egyben partnere is legyen ezeknek a tárlatoknak.

 

  • 1259 2015. május 22 Kultúra 2015. május 22.

    Facebook Comments