Társkeresés, megújuló csoportok és nagyobb biztonság: komolyan megváltozik a Facebook a következő hetekben
Írta:

Társkeresés, megújuló csoportok és nagyobb biztonság: komolyan megváltozik a Facebook a következő hetekben

Már a szín sem lesz a régi.

 

 

Megtartotta éves fejlesztői konferenciáját a Facebook és talán nem túlzás azt állítani, hogy alapjaiban változik meg a legnagyobb közösségi oldal a következő időszakban. A sorozatos botrányok után az egyik kiemelt téma az adatbiztonság volt, de ezen kívül is számos változás lesz.

 

Ami egyből szembe fog tűnni, ha a mi régiónkban is bevezetik, hogy jóval kevésbé lesz kék a közösségi oldal. Szakítanak a jól megszokott árnyalattal, és egy sokkal világosabb, letisztultabb, egyszerűbben áttekinthető felülettel találjuk majd szembe magunkat.

 

Megváltoznak a csoportok is: nagyobb hangsúlyt kapnak mostantól a közösségek, ezért szeretnék az embereket minél inkább tematikus csoportokba terelni, lehetőleg minél többe. A csoportokon belül is jönnek új funkciók, például az egészségügyi csoportokban lehet majd név nélkül kérdezni, lehet majd privát beszélgetést indítani, és egyszerűbb lesz jelenteni is a kéretlen tartalmakat.

 

Jön a társkeresés is, ráadásul egyszerre kétféle változatban. A Facebook Dating egy klasszikus társkereső app lesz, a Secret Crush-ban pedig a saját meglévő ismerőseinket lehet bejelölni, hogyha felőlünk lehetne több ebből a barátságból. Erről persze az adott ismerős nem kap értesítést, kivéve ha ő is bejelöl minket. Ebben az esetben viszont már csak rajtunk múlik, hogy lesz-e a dologból valami.

 

Alapjaiban megújul a Messenger is: gyakorlatilag az app teljes kódját újraírták, így az új app gyorsabb lesz, kevesebb energiát és memóriát fogyaszt majd, ráadásul sokkal stabilabb lesz, és sokkal több funkciója lesz mint a jelenlegi változatnak.

 

A botrányok hatására komolyan átdolgozták a titkosítást is, így azt ígérik, hogy az újítás után még maga a Facebook sem fog tudni belenézni a privát üzeneteinkbe. Azt a kiskaput azért fenntartották, hogy meg kell előzni, hogy a Messengert bárki rosszra használhassa, ám azt nem fejtették ki bővebben, hogy ez mit is jelent pontosan.

 

Érkezik a közös videónézés funkció, ezáltal valóban egy nagy közös nappalivá téve a Facebookot. Elindítod a filmet, és mellette látod majd, ahogy a többiek belealszanak, vagy éppen kijárkálnak egy unalmasabb részen.

 

Megvalósul a Facebookos fizetés is, azaz nemsokára ezen a platformon is közvetlenül tudunk majd pénzt utalni. Ráadásul az Instagramon (ami szintén a Facebooké) illetve a Marketplacen is lehet majd használni ezt a szolgáltatást, tehát egyre inkább olyan lesz az adásvételi csoport, mint egy nagy piac.

 

A változtatások egy részét már a napokban elkezdik bevezetni az USA-ban, legkésőbb őszre pedig hozzánk is elérnek ezek az újdonságok.

  • 987 2019. május 07 Tech/tudomány 2019. május 07.

    Facebook Comments