Az összes online tárlat egy helyen: elindult a Virtuális Mozaik Túra
Írta:

Az összes online tárlat egy helyen: elindult a Virtuális Mozaik Túra

Itt egy helyen érheted el az ország összes, online is megtekinthető tárlatát.

 

 

 

 

A koronavírus járvány miatt minden bezárt, nem kivétel ez alól a kulturális szféra sem. A múzeumok hamar elkezdték online is elérhetővé tenni a tárlataikat, és hamarosan akkora lett a kínálat, hogy szinte lehetetlen volt nyomon követni. Mostantól viszont a tájékozódás már nem probléma, hiszen elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra weboldal, ahol összegyűjtötték a hazai digitális múzeumi tartalmakat.

 

Az újonnan elindult oldal célja, hogy egy oldalra gyűjtse a múzeumok által létrehozott online tartalmakat mind a kultúrára vágyók, mind a pedagógusok legnagyobb örömére, akiknek a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzé tételéve igyekszik segítséget nyújtani az oldal.

 

A múzeumi partnereknek köszönhetően már most, az indulás után 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok, és ez a szám szerintünk csak gyarapodni fog.

 

Az egyszerű felhasználhatóság érdekében az oldalon megjelenő tartalmakat #hashtagekkel látták el, így könnyen kereshetünk különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére. Az oldal ezen kívül összegyűjtötte a magyarországi múzeumok Youtube csatornáit is, így valódi kánaán ez a kultúrát szomjazóknak.

  • 589 2020. április 27 Belföld 2020. április 27.

    Facebook Comments