3 dolog, ami mindenképp legyen az íróasztalodon
Írta:

3 dolog, ami mindenképp legyen az íróasztalodon

Ha számodra is folytatódik a home office, és ezek még nincsenek az íróasztalodon, akkor gyorsan gondoskodj róluk az egészséged érdekében.

 

1. Egy pohár víz – Ha reggeltől estig az íróasztalodnál ülsz, és a nap végén összeszámolod, hány pohár vizet ittál aznap, ugye, hogy egy kezeden meg tudod számolni a végeredményt (sőt, nem is kell hozzá minden ujjad)? Márpedig ez nem jó, hiszen nemcsak álmosabb és dekoncentráltabb lehetsz, ha keveset iszol, hanem a fejed is megfájdulhat. Ugye, hogy ezt nem érdemes megvárni? Készíts oda már reggel egy nagy pohár vizet az íróasztalra, és amikor szünetet tartasz, mindig töltsd újra. Így biztosan meglesz a napi másfél-két liternyi folyadékbeviteled, ami már nem is olyan rossz.

 

2. Egy szuper asztali lámpa – Te is hunyorogva nézed a monitort, vagy kis csíkká szűkülnek a szemeid, amikor valamit ki kell silabizálnod a határidőnaplódban? Márpedig ha ezt tartósan így folytatod, annak az lehet a vége, hogy bizony romlik majd a látásod. A megoldást egy asztali lámpa jelentheti, amit ne csak a tetszetős dizájn alapján válassz ki, hanem azt is nézd, hogy igényeid szerint mozgatható legyen a feje – így tudod irányítani, hogy a számodra ideális szögben érkezzen a fény az íróasztalodra. Lehet, hogy most úgy gondolod, egy minőségi darab kissé megviseli a pénztárcádat, de a sötét téli hónapokban hálás leszel magadnak érte, ha most beszerzed!

 

3. Tiszta levegő, finom illat – Talán nem is gondolnád, de a koncentrációra (és persze az egészségünkre is) hatással van, hogy milyen a lakás levegője. Ezért szellőztess minden nap legalább egyszer a dolgozószobádban, tegyél az íróasztalodra valamilyen természetes illatosítót, például egy levendulás illatpárnácskát, vagy próbáld ki a Hiilibaget. Ez egy teljesen természetes „semlegesítő” módszer a rossz szagok ellen, tulajdonképpen egy bambusz szénnel töltött zsákocska, amit egyszerűen csak tegyél oda, ahol javítanál a levegő minőségén. Ez teljesen illat- és szagmentes, baba- és állatbarát, amikor pedig lejárt kétéves „megbízatása”, egyszerűen kiszórhatod a szobanövényeid alá, így még hulladékot sem termelsz vele. Jöhet még pár infó? Akkor olvasgass itt: https://www.hiilibag.hu/

  • 562 2020. október 09 Életmód 2020. október 09.

    Facebook Comments