Tep, a sportos tamagocsi zsiráf

Tep, a sportos tamagocsi zsiráf

Kipróbáltuk a legcukibb sport tracker alkalmazást.

 

Sportolni jó és hasznos, ám a rendszeres mozgást tuti nem én vagyok az egyetlen, aki elcsalja. Az okostelefonunk azonban már kihelyezett lelkiismeretként erre is tud megoldást: erre találták ki a sport tracker alkalmazásokat.

Ezek közül most a legcsajosabbat mutatjuk be. A Tep egy szupercuki zsiráf, akit pont úgy kell gondozni, mint gyerekkorunk örök társát, a tamagocsit. (És ezt nem mi állítjuk, a készítő maguk vallottak a párhuzamról.) És mekkora ötlet rejtőzik a főként nőket célzó app-ban: az, hogy az ember saját feneke nem úgy néz ki ahogy szeretné, az nem újság, de hogy ez az aranyos kölyökzsiráf szomorú legyen?

t

fotó:windowsphone.com

Azt már nem! Az app lényege, hogy a kis zsiráf ételét és italát  pontokért kell megvennünk. Ezekhez a pontokhoz viszont csak egyféle képpen juthatunk: ha sportolunk, mérünk, trackelünk. A program még csak androidon és windowsphone-on érhető el, de  a fejlesztők már dolgoznak rajta, hogy ios-en is gondozhassuk kis kedvencünket. Androidos telefonokon a kis zsiráfot egyelőre futással, sétával és biciklizéssel tarthatjuk jó formában.

És a végére hagytuk a két legérdekesebb infót: az alkalmazás magyar fejlesztés (öt szegedi egyetemista agyszüleménye), illetve – és most kapaszkodjunk meg: ha a felhasználók száma eléri a kitűzött célt (Még 896.354 user kell ehhez, úgyhogy csapjuk bele!), akkor a készítők örökbe fogadnak egy igazi zsiráfot! Ezért már megéri.

t1

 

fotó:windowsphone.com

  • 1877 2015. január 28 Tech/tudomány 2015. január 28.

    Facebook Comments